..... De verrassende keuken van Europa.....

HomeNederlandse keukenEuropese keukenWereld keukenCulinair roken' Bier ' wereld' Wijn ' wereld' Dranken ' wereldCulinaire Fotografie

  

 

Share |
De Keukens van Noord-Amerika en AustraliŽ/Nieuw-Zeeland worden samen met de Keukens van Europa als een geheel beschouwd, de eerste drie zijn gebaseerd op de middeleeuwse en renaissancekeuken uit Europa en de gerechten en opdeling van maaltijden is nog steeds zeer gelijkend.
 

De westerse keuken volgt meestal een maaltijdstramien van voorgerecht of soep, hoofdgerecht en dessert. De eerste 2 gangen zijn meestal zout getint, de laatste is een zoete. De belangrijkste leveranciers van koolhydraten zijn granen, onder de vorm van brood, (gekookte of gebakken) rijst, en diverse aardappelbereidingen. De keuken is sterk beÔnvloed door de verschillende christelijke religies en vlees wordt meestal gezien als de belangrijkste component van een maaltijd.